Близки търсят обезщетения за загинали: Години дела за 110 000 лева заради трагедии на пътя

Близки търсят обезщетения за загинали: Години дела за 110 000 лева заради трагедии на пътя

Общо 110 000 лева ще изплатят застрахователни компании на две жени, загубили близки при трагедии по пътищата в региона. След дълги годи

Общо 110 000 лева ще изплатят застрахователни компании на две жени, загубили близки при трагедии по пътищата в региона. След дълги години съдебни дела, обезщетенията бяха потвърдени от Апелативния съд в Пловдив.

50 000 лева ще получи сестрата на загиналия кърджалийски златар Бахтияр Ш. – Батара (на снимката) решиха пловдивските магистрати. 

Припомняме, че 44-годишният мъж почина след тежка черепна травма, след като бе блъснат от лек автомобил в кърджалийския квартал „Прилепци“. Инцидентът стана на 30 октомври 2014 година. Водачът, употребил алкохол, се опитал да избяга от местопроизшествието. Той получи като наказание 4,6 години „лишаване от свобода“.

60 000 лева пък ще получи друга родопчанка като обезщетение за смъртта на брат си при пътен инцидент, реши Апелативният съд в Пловдив.

На 20 февруари 2017 година товарен камион „ГАЗ“ се преобръща на завой в землището на крумовградското село Бук, а последиците са фатални за единия от товарачите, който се намирал в каросерията на тежкия автомобил. 29-годишният пада от камиона и счупва прешлен. Закаран е по спешност в болница в Пловдив. Сестра му го посещава десетки пъти в лечебното заведение. Нараняванията обаче се оказват фатални и младият мъж умира.

55-годишният водач получи условна присъда след инцидента.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0