Битката на Васи продължава, ученици събраха 2 940 лева!

Битката на Васи продължава, ученици събраха 2 940 лева!

В навечерието на рождения си ден малкият Васил Търпанов има нужда от животоспасяваща операция в Германия. От месеци учениците и учители

В навечерието на рождения си ден малкият Васил Търпанов има нужда от животоспасяваща операция в Германия. От месеци учениците и учителите на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали са съпричастни със заболяването на Васко и процеса на лечението му. Детето е записано в предучилищна група на училището за шампиони.

За последните две седмици приносът на славейковци в дарителската банкова сметка е 2940 лева. В непрекъснат контакт с родителите са учениците от Ученическия парламент на училището, както и някои учители. За месец декември бяха предвидени концерти и благотворителни разпродажби, които отпадат поради дистанционното обучение и извънредното пандемично положение в страната.

Много от класовете вече събраха и преведоха пари за лечението на Васи, други продължават, но интензивността няма как да бъде същата при обучение в електронна среда. Дори малките му съученици от подготвителната група с желание да помогнат дадоха своя значим принос. Разпродажби на кулинарна продукция, сурвачки, ръчно изработени изделия, в които се включиха малки и големи, се проведоха с цел да се събере желаната сума.

След 16 химиотерапии, 58 лъчетерапии и една мозъчна операция в България шансът за Васко Търпанов е нова операция в Хановер, Германия. От необходимите 60 хиляди евро в дарителската сметка в момента има приблизително 24 хиляди. Тази сума е събрана с участието на много хора от града, с онлайн базари, с благотворителни участия на певци.  Но не може да се говори за осъществяване на операцията, докато не се събере цялата сума. Родителите разчитат на спонсорства от фирми, благотворителни търгове с ценни вещи, кутии в магазини.

Междувременно непрекъснато се провеждат изследвания, за да не се стигне до влошаване на състоянието на Васи. На 4 декември малкият герой навършва 7 години. Нека всеки му подари малка сума пари в сметката, за да може на следващия си рожден ден догодина да е здрав и да празнува с приятели и съученици!

Дарителска сметка: Васил Търпанов

Банка ДСК

IBAN:BG20STSA93000027532016

BIC:STSABGSF

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0