Бизнес идеите за развитие на регионите на Емине и Петър

Бизнес идеите за развитие на регионите на Емине и Петър

Проведе се третият заключителен етап от Националното състезание за икономисти на английски език, което се осъществи в партньорство межд

Проведе се третият заключителен етап от Националното състезание за икономисти на английски език, което се осъществи в партньорство между Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ Благоевград и Американския университет в България.

Участието на възпитаници от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали донесе третото призово място в надпреварата за презентация на английски език на Бизнес идея за дадено населено място в България.

Учениците Петър Петков от 11б клас и Емине Халил от 11в клас, с консултиращ учител Йорданка Узунова, преминаха успешно през всички етапи на състезанието, което обхваща ключови знания, умения и компетенции за постигане на качествено европейско образование в сферата на професионалното обучение.                                          

В събитието взеха участие гимназисти от различни професионални училища в страната, които бяха разпределени на случаен принцип в екипи от по четири члена. Екипът на Петър направи презентация на тема: Floating Fun (Samokov), а този на Емине: Stanimaka Wine and Culture (Asenovgrad).

В оспорвана конкуренция между общо седем проектни предложения, нашите възпитаници демонстрираха отлично владеене на английски език и показаха висококачествена професионална подготовка. Отборът на Емине се класира успешно, заемайки III място сред всички участници.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0