Бизнесът пита: 1,5 м. разстояние между маси, пейки или седящи? Чиновниците да уточнят

Бизнесът пита: 1,5 м. разстояние между маси, пейки или седящи? Чиновниците да уточнят

„24Родопи, хубаво следите заповедите на министъра на здравеопазването, но бихте ли повдигнали следния въпрос: Метър и половина

„24Родопи, хубаво следите заповедите на министъра на здравеопазването, но бихте ли повдигнали следния въпрос:
Метър и половина трябва да е дистанцията от маса до маса или толкова трябва да е разстоянието от пейка до пейка, от стол до стол, или от последния човек на една маса до последния човек от друга маса. Пределно ясно е за всички, че работещите в министерствата не са блестящи, далеч са от истинските неща в живота, но това уточнение е важно да се направи, макар и със закъснение. То касае важни неща за един ресторантьор или собственик на кафене. От тяхната работа зависят приходите в хазната, а оттам и харчовете за заплати на чиновниците“, пишат до 24rodopi.com управители на кърджалийски заведения.
Припомняме, че министърът на здравеопазването актуализира заповедта, с която от 6 май на ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи.
В актуализираната заповед на министъра се посочва, че разстоянието между масите в заведенията трябва да бъде минимум 1,5 метра, а не както първоначално 2,5 метра. Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0