Бившият депутат Ерол Мехмед брани хората на Слави, нападна „войводите“: Грозен национализъм!

Бившият депутат Ерол Мехмед брани хората на Слави, нападна „войводите“: Грозен национализъм!

Бившият депутат от Момчилград Ерол Мехмед защити хората на Слави Трифонов, които днес бяха освиркани и обиждани в центъра на София от а


Бившият депутат от Момчилград Ерол Мехмед защити хората на Слави Трифонов, които днес бяха освиркани и обиждани в центъра на София от агитка на ВМРО, че са „турски мекерета“ и „еничари“. Според сайта „Пик“ зам.-председателят на ВМРО Юлиан Ангелов нахлупил фес на главата на Тошко Йорданов, зам.-председател на „Има такъв народ“.

Протестът на хората на Красимир Каракачанов, носещи портрети на Реджеп Тайип Ердоган с надпис „Тeşekkür ederim, Bulgaristan“, е заради подготвените промени в Изборния кодекс, които ще позволят на повече изселници в Турция да гласуват. Второто четене трябваше днес да влезе в пленарна зала, но ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха заседанието. Ако промените станат факт, в Турция ще могат да се открият много повече избирателни секции от сега допустимите максимум 35. 

Бившият депутат от ДПС Ерол Мехмед бе от най-яростните критици на акцията на ВМРО.

„Днес едни мразещи хора от една странно звучаща в съвременна България партия, протестирали срещу конституционните права на равноправни български граждани от турски произход свободно да гласуват! Неуспелите и неслучили се вътрешни македонски революционери не искат да живеят в демокрация! Не искат законите с еднаква сила да важат за всички! Не искат мир и просперитет! Не искат европейски норми и общочовешки ценности! Пред очите ни се извършва посегателство срещу духа и достойнството на един милион турци, наши сънародници, но в същото време това е опит за трансформация – грозният национализъм се мъчи да се преобразува в опасен неонацизъм! Някои идиоти и псевдопатриоти ръкопляскат в злобата си!

Боже, не им прощавай, те знаят какво искат, но не осъзнават какво биха получили!“, написа във Фейсбук Ерол Мехмед.

Припомняме, че само трима получиха номинации за кандидат-депутатската листа в област Кърджали – Мустафа Карадайъ, Елван Гюркаш и Ерол Мехмед, но изненадващо момчилградчанинът не попадна в листата. 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0