Бейхан Мехмед: Чувствам се кърджалиец, благодаря на всички кметове за съвместната работа

Бейхан Мехмед: Чувствам се кърджалиец, благодаря на всички кметове за съвместната работа

„От 16 години съм в Кърджали, столицата на толерантността. Кърджали е специално място и не прилича на други населени места в стра

„От 16 години съм в Кърджали, столицата на толерантността. Кърджали е специално място и не прилича на други населени места в страната. Чувствам се като кърджалиец, сърцето и душата ми винаги ще бъдат тук“. Това заяви в Ардино доскорошният районен мюфтия Бейхан Мехмед, който с решение на Висшия мюсюлманския съвет е назначен за заместник-главен мюфтия в София. Духовният водач пристигна в Ардино, за да проведе официална прощална среща с кмета на общината инж. Изет Шабан. Заедно с него бяха още наместник-областният мюфтия Ерхан Реджеб, както и представители на община Газиосманпаша от Истанбул. Тук бе и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Срещата премина в топла атмосфера. Кметът инж. Изет Шабан пожела на Бейхан Мехмед успех в новата му длъжност, все така да работят и взаимно да си помагат. Обсъдени бяха и проблемите, касаещи мюсюлманската общност.

Бейхан Емин, който бе начело на кърджалийското мюфтийство в продължение на 11 години, сподели, че е направил прощални срещи с всички кметове на общини от областта. Участвал е в петъчните молитви в Кърджали, Джебел, Фотиново и Бенковски, където се е сбогувал с местните мюсюлмани. Той изказа своите искрени благодарности към всички общински кметове за добрата съвместна работа. „В най-скоро време ще дойда отново в Ардинско, за да открием официално ремонтираната джамия в кв. „Диамандово“, както и обновената историческа джамия в село Любино”, заяви Бейхан Мехмед.

Гюнер ШЮКРИ, община Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0