Бедни и богати на тепето! Едните ще получат покрив от Общината, другите се радват на 500 000 лева!

Бедни и богати на тепето! Едните ще получат покрив от Общината, другите се радват на 500 000 лева!

Семейството с най-коментираните пари в Кърджали живее на любимо и за слънцето тепе край града. Съседите им пък са най-бедните хора в

Семейството с най-коментираните пари в Кърджали живее на любимо и за слънцето тепе край града. Съседите им пък са най-бедните хора в града и, както вече 24rodopi.com писа, очакват Общината да им изгради покрив, за да не отнемат институциите детето им.
Община Кърджали ще откликне на зов за помощ за довършване на покрив на къща на социално слабо семейство, писа миналата седмица 24rodopi.com.
В Общинска администрация на 14 януари е постъпила молба от Рамис Ш. И., живущ на улица „Път за село Калинка“. 6-членното семейство няма друго жилище. Три от децата са в Дом „Майка и дете“, само четвъртото е при тях, но и то има опасност да бъде отнето заради лошите условия за живот в къщата. Съпругата на Рамис е епилептичка и не работи.
Само заплатата на Рамис И. не е достатъчна, за да бъде довършен покривът в най-бързи срокове в зимния период. От това зависело дали детето ще остане да живее при майка си и баща си. Експерти направили оглед на имота и количествено-стойностната сметка сочи, че са необходими 1 414 лева и 97 стотинки, с включен ДДС.


На предстоящото заседание на Общинския съвет кметът на Кърджали инж. Хасан Азис ще внесе предложение за еднократна помощ под формата на строителни материали. Разпоредителният орган ще даде съгласие съобразявайки се с Правилника за реда, начина и условията за отпускане на еднократна помощ на лица и семейства.
Колкото до заможните съседи на Рамис, те не демонстрирали живот на новобогаташи. 31-годишният И.С. спечели 500 000 лева с билет от „Златните пирамиди” на Националната лотария в края на декември 2016 година. Той и съпругата му регистрираха печелившия билет в павилион на улица „Републиканска“ в центъра на Кърджали, след като го купили в Кирково два дни по-рано. Тогава пред телевизионните камери с чек за 500 000 лева застана съпругата му Л.
Късметлиите имат три деца.
На снимките: На улица „Път за село Калинка“ живеят може би най-бедните хора в Кърджали. По ирония на съдбата едно семейство тук спечели 500 000 лева. От тази махала тръгват и каруците към различни точки на града, едни ползват услугите им, други им се ядосват…
24rodopi.com
Какво ни разказа Гюнтера – един кърджалиец, който имаше сметка и във фалиралата КТБ, и купуваше билет след билет от Националната лотария – четете по-късно само в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0