БГ политология: Ние сме №1, вие сте диванета, тулупи, говеда…

БГ политология: Ние сме №1, вие сте диванета, тулупи, говеда…

„Очаквам да измрат много хора, яко да измрат“ - едни от последните думи на лекаря с пагони, шеф на Оперативния щаб, в ин

„Очаквам да измрат много хора, яко да измрат“ – едни от последните думи на лекаря с пагони, шеф на Оперативния щаб, в интервю, което прекъсна ядосан.
Тези негови очаквания бяха прокламирани още в началото на извънредното положение. Още когато заразените бяха едва няколко души. След това тъмните прогнози продължиха с Ад за Великден, камиони с трупове, чували, детски площадки, които се превръщат в морги.
Да оставим колко е допустимо лекар да насажда подобни апокалиптични картини в съзнанието на милиони хора. Да отминем и дали при подобни изказвания в една нормална държава обществото щеше да ги допусне.
321 души са в болници към момента с положителни проби за коронавирус. България разполага с над 50 000 легла. Лечебни заведение в момента са буквално празни. Останалите активни на заразата се лекуват в домовете си.
Това е картината.
Краят на интервюто обаче отприщи и яростен коментар от страна на мастит политолог.
„Именно резултатите от работата на д-р Мутафчийски и колегите му, саможертвата на стотици – хиляди лекари и сестри дадоха на тия диванета статистиката, с която днес да приказват врели-некипели“, цитат от фейсбук изявлението на въпросния политолог Огнян.
Още един от същото послание: „Те отстояха и реализираха всички основни цели на своята работа и наистина заслужиха искрена благодарност за това, че спасиха неизвестно колко много хора. Какво получиха в отплата? Знаем какво. Няма да се посвеня да кажа – българска работа. Когато ти направят добро – кажи благодаря! Нещо повече – дори и да не мислиш, че ти правят добро (което в случая би било перверзна мисъл, за съжаление доста разпространена), отдай дължимото на хората, които са работили усърдно за теб. Поклони се пред паметта на хората, загинали заради теб! Българино, не бъди говедо! Дори говедото казва с поглед „Благодаря“!“
НОЩ доскоро бореше вируса с антипейки в парка, КПП-та и прогнози за апокалипсис.
Политолози също коментират вируси, обрулвайки всеки, който не гледа с насълзени очи и не задава удобни въпроси.
Политика и вирус – вечна дружба.
Нито дума защо лаборатории искат заплащане от всеки, който реши да си направи тест? Средно по около 100 лева. В ситуация на пандемия, насаждана паника и истерия, се правят пари от вируса. Безплатните изследвания са само за хора със съмнение. За да не се прекацат бройките, да не паднат процентите?
За едно „диване“ питаме.
Когато маските на БГ политологията паднат, става ясно – те са №1, останалите сме диванета, тулупи, говеда, дето едно благодаря не могат да измучат.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0