Басейнът в Езиковата ще приюти ватерполистите

Басейнът в Езиковата ще приюти ватерполистите

Принципна договореност за използването на басейна в ЕГ „Христо Ботев“ както за ученици, така и за водните клубове в Кърджал

Принципна договореност за използването на басейна в ЕГ „Христо Ботев“ както за ученици, така и за водните клубове в Кърджали, постигнаха след поредица от разговори кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и директорът на учебното заведение Даниела Павлова. В тази връзка д-р инж. Азис, треньорът на клуба по водна топка Иван Кръстев и представител на родителите Милчо Милчев, направиха оглед на съоръжението. 

Басейнът е изцяло ремонтиран, а отоплението на сградата е на газ, уточни зам.-директорът на гимназията Радка Попгеоргиева. Към басейна има и самостоятелен вход, което ще даде възможност спортистите  от водните клубове да го използват, без да имат пряк досег с учениците в сградата, допълни още тя.

Детайлите по пускането на съоръжението в експлоатация ще бъдат уточнени в понеделник, когато ще се проведе среща между директора на гимназията Даниела Павлова и кмета на общината д-р инж. Хасан Азис.

През следващите седмици предстои почистването на басейна, санитарните помещения, напълването на съоръжението с вода и необходимите дейности по пускането в експлоатация. От страна на общината ще имате пълното съдействие както от организационна гледна точка, така и от финансова, заяви  д-р инж. Хасан Азис, като припомни, че за ремонта на басейна общината е вложила близо 300 000 лева собствени средства.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0