„Баровци“! Най-скъпата дрога е в… Родопите?!

„Баровци“! Най-скъпата дрога е в… Родопите?!

Дилъри „праскат“ клиенти, кила се внасят от Пазарджик В Източните Родопи са най-скъпите горива в страната, но вече и

Дилъри „праскат“ клиенти, кила се внасят от Пазарджик

В Източните Родопи са най-скъпите горива в страната, но вече и… най-скъпата лека дрога. Дилъри „работят“ яко клиентите на улицата. Тарифите са тройно по-високи от съседен Пловдив. 20 лева вече върви половин грам марихуана в Кърджали, при същата цена за грам отпреди месеци. В същото време в града под тепетата канабисът е по десет лева за същото количество, разкриха за „Родопи voice“ отлично запознати. Цената остава, а количеството намалява, една от причините-успешните акции на полицията срещу наркоразпространението в последните месеци, твърдят източниците ни.
Зареждането на местни дилъри пък вероятно става от Пазарджик. Именно мъж от там бе арестуван преди дни в Кърджали с 1,9 килограма марихуана. 40-годишният се придвижвал с лек автомобил „Фолксваген“ с кюстендилска регистрация и бил спрян за проверка на ул.“Ген.Владимир Стойчев“ в областния град. Намерената дрога е иззета и е на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство за незаконно държане на наркотично вещество с цел разпространение.
Мъжът е от Пазарджик, а с него в колата пътувала и жена, научи екипът ни от отлично осведомени източници.
Дни преди задържането на пазарджиклията, полицаи арестуваха и 24-годишен кърджалиец с голямо количество канабис в дома му, за което 24rodopi.com писа. Дрогата била скрита в стъклени буркани. Открити били 200 грама суха листна маса, а също така буркан от 300 мл с течност, която също реагирала на канабис, 3-литров пластмасов буркан с остатъци от същата течност, 56 пакетчета с хартиени листчета и паста върху тях от същия наркотик, 2 пакетчета със семена от канабис.
Масовата „бурканизация“ на дрога в Кърджали пък се дължала на „съображения за сигурност“. Поставен в буркан канабисът не миришел и не създавал съмнения сред съседи, разкриха отлично запознати с порядките на дилъри в областния град.
„Стъклото може да бъде заровено някъде и да се взема по малко. От друга страна да се държи в жилище е глупаво. Защото там също се употребява и спасение от натрапчивата и разпознаваема миризма не е възможна“, коментираха източниците ни.
В същото време ефективност няма. Няколко са вече случаите на задържани наркотици в Кърджали, укрити по този начин.
70 грама марихуана бе иззета от вила в областния град преди време. Тя била обитавана от 24-годишен мъж. Наркотикът бе открит в буркани. Дни по-късно подобна „зимнина” бе установена в двора на къща, отново в Кърджали. В буркани, вкопани в земята, бяха открити 1 250 грама канабис. В двора на училище в областния град пък преди време полицаи задържаха дилър, в момента в който си откопавал буркан с дрога, заровен в близост до барака. Двама тийнейджъри пък бяха спипани до школо в Кърджали с бурканчета в раниците.
Дилъри си докарвали по около 80 лева на ден от продажби. Наши момчета се цанили в Пловдив в „кол центрове“. Работата-стоят в квартирата, плащана от „боса“, и чакат обаждане. След това слизат пред блока и дават заявеното количество, прибирайки парите. В края на седмицата пък отчитат продажбите.
Работата на дребно със „собствен материал“ обаче провокира желанието за по-голяма и бърза печалба. Ако в Пловдив един грам марихуана се продава за 10 лева, то в Родопите цената за 0,5 грама вече е двадесет лева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0