Балканска видеосреща „4 в 1“ и… пада карантината за туристи?!

Балканска видеосреща „4 в 1“ и… пада карантината за туристи?!

Да бъдат създадени условия за пътуване и възстановяване на туризма между гражданите без налагането на 14-дневна карантина, но в същ

Да бъдат създадени условия за пътуване и възстановяване на туризма между гражданите без налагането на 14-дневна карантина, но в същото време като се спазват всички хигиенни изисквания за сигурност и възпиране на новия вирус.
Това ще бъде тема на видеоконферентна среща между премиерите на Гърция и  Румъния, както и на президента на Сърбия, инициирана от българския министър-председател Бойко Борисов.
По време на предстоящата среща между лидерите ще бъде обменен опит в доказали се ефективни мерки и практики в борбата с коронавируса. Във видеоконференцията ще участват също министрите на външните и на вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.
Четиристранният формат между България, Гърция, Румъния и Сърбия бе създаден по идея на премиера Бойко Борисов с цел по-задълбочено регионално сътрудничество и първата такава среща се проведе през октомври 2017 г. в „Евксиноград“, припомнят от правителствената информационна служба.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0