Бай Йълмаз е категоричен какво побеждава коронавируса и то е…

Бай Йълмаз е категоричен какво побеждава коронавируса и то е…

Медът на бай Йълмаз, изваден от полите на връх „Алада“, е най-вкусният, най-ароматният, най-добрият. Така казват жители

Медът на бай Йълмаз, изваден от полите на връх „Алада“, е най-вкусният, най-ароматният, най-добрият. Така казват жителите на китното ардинско село Гърбище.  Почти няма човек в родопското село, който да не знае качеството на неговия вкусен мед. 
Бай Йълмаз се занимава с пчеларство повече от 40 години. Това му хоби той е наследил от покойния си дядо. В двoрa cи имa близо 20 кoшeрa.
„Пчеларството е трудна професия. Не всеки може да се справи. Иска се постоянство и отдадена адекватна грижа. Тази година реколтата се развива много добре. Започна градежът на пити в гнездата. Продължавам работата си и се надявам добивът да е много добър“, казва бай Йълмаз. Рецептата му срещу заразата от COVID-19 e да се приема четири лъжици мед през 4 часа всеки ден. „Истинският мед има антибактериални свойства и подсилва имунната система“, допълва бай Йълмаз.
Той е роден на 13 юли 1953 година в близкото село Синчец. Завършил е гимназия в Хасково. Дългогодишен учител по български и руски език в Гърбище и Синчец в периода от 1975 до 1995 година. Бил е и директор в Основното училище в Гърбище. 3 мандата е бил общински съветник от района. В края на 1984-та и началото на 1985 г. става жертва на т.нар. „Възродителен процес“ и е лишен от правото да упражнява учителската си професия.
Съветът му към младите хора е да се съобразяват с реалността и да бъдат умни стопани и борци за по-добро бъдеще.
Гюнер ШЮКРИ, служител в Общинска администрация Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0