Байрам и Кръстев откриха паметник на балканските изселници заедно с лидера на опозицията в Турция

Байрам и Кръстев откриха паметник на балканските изселници заедно с лидера на опозицията в Турция

Кърджалийските народни представители от 46-ия парламент Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев присъстваха на откриването на паметник на балканските изсе

Кърджалийските народни представители от 46-ия парламент Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев присъстваха на откриването на паметник на балканските изселници в Република Турция, съобщават от ДПС. Тържествената церемония се организира от Община Люлебургас и се състоя в градския парк на града. Гости на форума бяха председателят на най-голямата опозиционна сила в Меджлиса – Републиканската народна партия (CHP), заместник-председателят на CHP и говорител на партията Фаик Озтрак, депутати от Меджлиса, кметове на общини, изселнически лидери.

Байрам и Кръстев разговаряха с Кемал Кълъчдароглу, като предадоха поздравите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и ръководството на партията.

Двамата български депутати проведоха работни срещи с председателя на Дружеството на балканските изселници в Къркларели Ерол Атеш, председателя на Дружеството на румелийските турци в Бабаески Фатма Йозджан и председателя на Балгьоч за Люлебургас, Тракия Вели Онер. Байрам и Кръстев изразиха готовност за по-чести контакти с дружествата и техните представители, както и желание за съвместните прояви в различни сфери, се посочва още в съобщението.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    изселничка 1 месец ago

    Преди да изразят „готовност за по-чести контакти с дружествата и техните представители, както и желание за съвместните прояви в различни сфери“ с турската страна,шом са депутати от българския парламент, Байрам и Кръстев трябва да направят всичко необходимо за издигане в Турция паметник на стотиците хиляди българи, прокудените от родните си си от край време огнища в тази съседна страна. В международните отношения и право всички действия са РЕЦИПРОЧНИ! Политическата активност на тези двама души доказва, че те не са българи. А не би ме учудило да и имат турско гражданство! Жалко и позор!