Байрам Байрам – сигурен депутат и в 46-ото Народно събрание!?

Байрам Байрам – сигурен депутат и в 46-ото Народно събрание!?

След преживяването „депутат за един ден“, лидерът на Младежко ДПС в област Кърджали 35-годишният Байрам Байрам е най-сигурн

След преживяването „депутат за един ден“, лидерът на Младежко ДПС в област Кърджали 35-годишният Байрам Байрам е най-сигурният за „кърджалийско присъствие“ в 46-ото Народното събрание, чиито 240 представители ще бъдат излъчени на изборите на 11 юли.

Това разкри пред 24rodopi.com отлично информиран източник от централата на ДПС.

По време на „пресяването“ на кандидатите и подреждането на листата за 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район за априлските избори, почетният председател на партията ДПС Ахмед Доган посочил ясно, че Байрам трябва да получи шанс за изява в парламента.

„Шефът дори каза, че малко е закъснял с този жест спрямо дългогодишния младежки лидер в Кърджали. Гарантирано е избираемото място на Байрам в листата в юлските избори, говорим за 95%. Другите са къде-къде с по-скромни възможности и ще чакат деня за внасяне на документите в РИК. И в други години г-н Доган е давал шанс за втори мандат, когато първият е бил непълен. Не говорим само за парламента, а и за други важни позиции. В конкретния случай депутатството не продължи и един месец“, коментира източникът, който добави, че председателят Мустафа Карадайъ пък ще иска от своите в Кърджалийско да спечелят 4 мандата.

Припомняме, че на изборите на 4 април ДПС взе 3 от 5-те мандата в Кърджали. След водачът Карадайъ избра регион Шумен, а Хасан Азис и Ресми Мурад се отказаха, „парламентът се усмихна“ на записаните в списъка на 4-то, 5-то и 6-то места Мукаддес Налбант, Байрам Байрам и Адлен Шевкед.

Народните представители от 45-ото Народно събрание се заклеха на 15 април 2021-ва, като до 7 май бяха внесени 77 законопроекта, но реално се работеше само по Изборния кодекс. 45-ото НС бе разпуснато от президента Румен Радев на 12 май.

На снимката: Байрам Ю. Байрам – преди много години като посетител в парламента. Между 15 април и 7 май 2021-ва той нямаше възможност за изява от трибуната, но Ахмед Доган му дава шанс за периода от средата на юли до… За тази снимка в младежката формация казват: ДПС сбъдва мечти!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0