Байрамският намаз ще бъде на площада в Ардино – забранени са прегръдки и…

Байрамският намаз ще бъде на площада в Ардино – забранени са прегръдки и…

Байрамският намаз по повод настъпването на големия религиозен празник Рамазан Байрам в Ардино ще се отслужи на 24 май (неделя) от 0

Байрамският намаз по повод настъпването на големия религиозен празник Рамазан Байрам в Ардино ще се отслужи на 24 май (неделя) от 06.30 часа. Молитвата ще бъде на открито, на централния площад до пространството пред джамията. Това съобщи мюфтията на Ардино Ерхан Реджеб. Той подчерта, че мястото на традиционен празничен намаз е взето след среща с кмета на общината инж. Изет Шабан и е в изпълнение на специалната заповед от главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи.
„Байрамската молитва в неделя ще започне от 06.25 часа. Препоръчително е всички желаещи да участват в нея да дойдат подготвени. Задължително е всеки да носи защитна маска и да има седжадета (намазлъци)“, заяви Ерхан Реджеб. Той уточни, че след празничния намаз не се препоръчва ръкуването и прегръщането. Пред входа на джамията ще бъдат поставени кутии за набиране на средства за нуждите на мюсюлманския дом.
Община Ардино е взела необходимите мерки за нормалното протичане на молитвата. Забранява се на 23 май (събота) след 20.00 часа да се паркират автомобили на централния площад в града, пространството пред джамията и пощата. Ограниченията за паркирането на автомобилите ще важат и на 24 май (неделя) до 08.00 часа.
Гюнер ШЮКРИ, служител в Общинска администрация Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0