Базар за Великден и Рамазан

Базар за Великден и Рамазан

По традиция в навечерието на светлия християнски  празник – Великден и на мюсюлманския празник - Рамазан Байрам, учениците о

По традиция в навечерието на светлия християнски  празник – Великден и на мюсюлманския празник – Рамазан Байрам, учениците от Професионална гимназия по икономика “Алеко Константинов” провеждат благотворителни акции.

Във фоайето на училището, по инициатива на алековци“, се проведе благотворителен  базар. На Велики четвъртък активно в подготовката се включиха младшите и старшите посланици на ЕП,  Ученическият съвет и доброволците от клуб “Щастливеца“. Те спазиха традицията като боядисаха и украсиха великденски яйца. Красиво украсените маси бяха отрупани с разнообразни пакетирани вкусотии. В кампанията с желание се включиха всички ученици от VIII – XII  клас. Те представиха традиционни храни за двата празника.

Мариела Попова, директор на ПГИ “Алеко Константинов“, поздрави младите хора за благородната кауза и им пожела никога да не загубят човешкото в себе си и да си останат добри хора. В инициативата с лични средства се включиха и всички учители. Te приготвиха празнични пакети за учениците сираци и полусираци от гимназията. Алековци сътвориха поредното добро, за което е нужен не само благороден дух, но и огромно човешко сърце, което те отново доказаха че притежават.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0