Багдасаров отговори на хейтърите: Жалко, че не са прекрачвали прага на училището…

Багдасаров отговори на хейтърите: Жалко, че не са прекрачвали прага на училището…

„По повод политическата позиция на една политическа партия относно провеждането на открит урок по история и в качеството ми на ди

„По повод политическата позиция на една политическа партия относно провеждането на открит урок по история и в качеството ми на директор на СУ „Петко Рачов Славейков“ заявявам, че откритият урок от цикъла „Операция памет“ на тема „Миналото днес“ е част от програмата по история за 9 клас и няма никаква връзка с внушенията, които се правят в гореспоменатата позиция“.

Това обяви директорът на СУ“П.Р.Славейков“ Милко Багдасаров по повод хейтърски атаки във фейсбук заради открит урок на школата по история в училището, пресъздаващ времената в училище по времето на соца.

„Жалко е, че хората, които са съставили позицията, са от Кърджали и никога не са прекрачвали прага на моето училище, където се учат и работят най-мотивираните ученици и учители в България, а смея да твърдя и не само в България.

В годините такъв открит урок се провежда вече за трети път, но никога не е предизвиквал подобна реакция.

Колегата Димитър Димов – учител на годината на България за 2019 г. – е основател и идеен генератор на Школа „ИстОрика“, организирала 5 национални ученически конференции по история за последните 8 години с по над 100 участници от цялата страна. Пожелавам на всяко българско училище да има поне по един такъв учител. Гордея се, че в моето училище има много такива колеги, които знаят как да запалят учениците и да ги мотивират за успехи и новаторство. Доказателство за това са излезлите вчера резултати от държавните зрелостни изпити, които ме правят още по-горд директор.

В този ред на мисли заявявам, че откритият урок не е иновация, включена в НП „Иновации в действие“, а е част от редовната учебна програма.

Поемам ангажимента следващия път, когато ме поканят на подобни прояви /защото в този открит урок аз самият бях гост/, да поканя всички политически лица на едно неполитическо мероприятие. Нещо повече, използвам възможността сега да поканя всички заинтересовани от дейностите в училището лица да дойдат при нас и да усетят духа на нашето огромно училищно семейство, където работи най-големият учителски колектив в България. В периода 18-20 юни 2021 година ще се състои 6-тата национална конференция „Личности и събития, повлияли на човешката история“ – „Хайдутството“, посветена на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, организирана от Школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов.

Искрено каня всички да присъстват, за да разберат, че мотивирани деца и учители не трябва да бъдат обиждани и превръщани в маша в ръцете на политици преди избори.

А… по повод интерпретациите за моите политически амбиции искам да успокоя всички: МНОГО СИ ОБИЧАМ РАБОТАТА!“, се посочва още в позицията на Милко Багдасаров.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: