Бабите превзеха хотела, а кой ще прави лютеницата!?

Бабите превзеха хотела, а кой ще прави лютеницата!?

„Пенсионери превзеха хотела. Някой с усмивка коментира: „Бабите са тук, а кой ще прави лютеницата?“, но после се п

„Пенсионери превзеха хотела. Някой с усмивка коментира: „Бабите са тук, а кой ще прави лютеницата?“, но после се подразни, че като седнат на масите възрастните хора не бързат да стават“.
Така описва септемврийската ситуация в един от най-оборотните хотели в курорта „Свети Влас“ летовник . Обяснява, че в така нар. „нисък сезон“ много пенсионери са се възползвали от изгодните оферти.
Във всеки курорт има оферти „Златна възраст“, „Програма 60+“ и т. н.
Така в края на лято`2020 българските пенсионери дадоха каквото могат от себе си, за да спасят туристическия сезон.

През цялото лято в Слънчев бряг, Несебър и Равда можеха да се видят много роми. И на плажа, и в стария град Несебър, и в кръчмите. Движат се пакетно, малко по-шумни са…
На плаж „Олимпийски надежди“ на 7 септември дори имаше яка кавга кое от семействата да заеме последният свободен чадър и два жезлонга на първа линия…
И техният принос е голям за родния туризъм. По-интегрирани, по-богати от гурбета, а и ще стават все повече по родното Черноморие.


Равда е големият шампион това лято. Много калабалък, но и много харчене. Казват го доставящите алкохолни и безалкохолни напитки, кафе и други оборотни артикули по бийч барове и ресторанти.
Голямата българска атака към морските села и градове, където традиционно почиват нашенци, започнала в последната седмица на юли. Първата половина на септември е като юли, споделя един от стопанисващите бийч бар в Равда.
И докато на плажа в „Слънчев бряг“ през август платена сянка можеше да се намери и на обяд, то на ивицата от Равда до Несебър свободен чадър след 8.30 часа трудно можеше да се открие.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0