Баба Шина не докосва колбаси и… направи един век!(снимки)

Баба Шина не докосва колбаси и… направи един век!(снимки)

Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави столетничката Шина Тодорова Гергьовска от Широка лъка, която на 23 юли навърши точно един

Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави столетничката Шина Тодорова Гергьовска от Широка лъка, която на 23 юли навърши точно един век, съобщават колегите от 24smolian.com. По традиция той й връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора, достигнали достолепната възраст.
Само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава голяма любов и признание от близките си хора. Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност, каза Мелемов на рожденичката. Той й пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си. А всички те й бяха подготвили тържествено честване на рождения ден.
Баба Шина, която е родом от Солища, благодари за вниманието. Тя се радва на добро здраве и достолепната възраст не й пречи да си сее градината с фасул и картофи, както и да се грижи за домашното си стопанство. Столетничката е работила в селското стопанство навремето, а след това дълги години е била готвачка в местната детска градина. Тя има три деца – двама сина и една дъщеря. За съжаление единият от синовете й наскоро е починал. Баба Шина се радва на 6 внуци и 10 правнуци. Всички бяха дошли да я поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дълголетие, казва че каквото има с това се храни. От менюто обаче са изключени колбасите – салами, наденици и кренвирши.   
Столетничката беше поздравена и от кмета на Широка лъка Васил Седянков.
През тази година в Общината има две столетнички. Освен баба Шина, Босилка Ботунарева от Смолян навърши на 16 май т.г. един век.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0