Баба на 90 години изуми с плетени пердета в Крумовград

Баба на 90 години изуми с плетени пердета в Крумовград

Повече от седмица крумовградчани имаха радост за очите и умиление в сърцата от гледката, която им предоставиха 51 дами за празника

Повече от седмица крумовградчани имаха радост за очите и умиление в сърцата от гледката, която им предоставиха 51 дами за празника 8-ми март, подреждайки свои произведения в изложба, наречена „От сръчните ръце на родопчанката“.
В изложбата бяха подредени плетива, гоблени, произведения на приложното и изобразителното изкуство, носии и др. предмети, сътворени от  представителните на нежния пол.
Най-възрастната участничка в изложбата бе 90-годишната Надежда Трендафилова, която спечели първото място в категория „плетиво“с плетени пердета на 60 г., а най-младата участничка – 16-годишната Ралица Семова – първенец в категория „приложно и изобразително изкуство“ с представени  картини.
Първото място в категория „фолклор“ отиде при ансамбъл „Изворче“ към местното читалище, които подредиха кът с носии, чорапи, месали, торби и предмети от бита на родопчанката, изработени от самодейките от ансамбъла.
За огромния труд в изработването на гоблени, картички и др. предмети в категория „бродерия“, журито присъди първото място на Йорданка Раденкова.
Още призови награди получиха дамите за положения труд в приготвянето на традиционни ястия и изработването на красиви предмети, а за всички участнички в изложбата и за дамите присъстващи, в деня на награждаването в навечерието на 8 март, имаше красиви цветя и поздрави лично от кмета на общината Себихан Мехмед.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1