Ахмед Доган: Историческите заслуги на ДПС – падането на режима и мирния преход!

Ахмед Доган: Историческите заслуги на ДПС – падането на режима и мирния преход!

Организирането на „майските събития” през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим и превръщането н

Организирането на „майските събития” през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим и превръщането на ДПС в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България-двете исторически заслуги на ДПС, които не могат да се отрекат.
Това се казва в обръщението на почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган по време на отбелязването на 30-годишнината на партията, което 24rodopi.com публикува още в петък вечерта. Припомняме, че най най-охраняваното мероприятие на ДПС – 30-тия рожден ден, около 1000 активисти очакваха появата на почетния председател, но той не дойде и словото му бе прочетено от кърджалийския актьор Мехмед Билял.
Днес думите на Доган бяха публикувано на официалния сайт на ДПС.
Ето и целият текст:
Здравейте приятели и съмишленици!
Здравейте Депесари!
– Когато говорим, че ДПС стана на 30 години, неволно си спомням, че бях на 30 години, когато започнах изграждането на „Съпротивителното движение” срещу „Възродителния процес” и на 35 когато на бял свят се появи политическа партия „Движение за права и свободи”.
За 30 години ДПС израстна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната.
В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат:
-първата е организирането на „майските събития” през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим;
 – втората заслуга е превръщането на ДПС в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България.
ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба. Рядък шанс за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но ако си имал възможността да бъдеш и част от колективната субектност на тези промени, е привилегия на съдбата, която трябва да приемеш не като нещо, което ти е дадено даром, а като отговорност.
Пожелавам на всички ви да бъдете на равнището на тази осъзната политическа и историческа отговорност в утвърждаването на либералната демокрация в България и в Европейския съюз.
Обичам ви!
Винаги Ваш! Ахмед Доган

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0