Аха Слави направи кабинет "92 + гласовете на БСП и ДПС", и Бойко Борисов може да черпи… като Ердоган!

Аха Слави направи кабинет "92 + гласовете на БСП и ДПС", и Бойко Борисов може да черпи… като Ердоган!

Политикът, който най-много се моли да има правителство на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „И

Политикът, който най-много се моли да има правителство на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, с подкрепата на БСП и ДПС, е Бойко Борисов. Много повече от Слави Трифонов се моли!

Кабинет „92 + гласовете на БСП и ДПС“ е шансът на Бойко Борисов само след няколко месеца да се върне като трансферна звезда в „клуба на народа“. А дотогава да гледа сеира, скандалите, пороците на политическата сцена, а и зад завесата…

Този мач вече е игран в съседна Турция.

 

Тайпи, както Борисов нарича Реджеп Тайип Ердоган, печели избори от… вече и той не помни! На един от вотовете за парламент неговата Партия на справедливостта и развитието пак беше първа сила, но останалите класирали се за Меджлиса с по-скромни резултати се опитваха да притиснат в ъгъла Ердоган през призмата на временната парламентарна аритметика. След месеци се проведоха предсрочни избори и Ердоган увеличи изборния резултат с 9% и… другото го знаете.

 

Ако Слави Трифонов върне проучвателния мандат на президента Румен Радев, това ще бъде шанс за неговата партия „Има такъв народ“ да атакува първото място на предсрочни парламентарни избори през юли.

Но, аха се е опитал да направи кабинет на 92-мата, „родени от протестите“, с подкрепата на БСП и ДПС, и Бойко Борисов може да черпи и да се зареди с търпение.

Онзи ден премиерът в оставка разговаря с приятеля си отвъд Босфора. Дали пък Тайпи не го е заредил вече… Остава Борисов да се моли да бъде сформиран „кабинет на промяната“ с мандата на „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън!“ и с гласовете на БСП и ДПС.

24rodopi.com

Началният сигнал е даден, но кой ще се радва след надуването на „последната свирка“? Възможно ли е „наказанието Ердоган“ да се стовари в български вариант върху „протестърските партии“ – очаквайте анализа на бивш политик, експерт по турските теми

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0