"АстраЗенека" е безопасна и ефективна, ваксинацията продължава!

"АстраЗенека" е безопасна и ефективна, ваксинацията продължава!

България се връща към ваксинирането с „АстраЗенека“. Заповедта за спирането на ваксината ще бъде отменена и още от утре мож


България се връща към ваксинирането с „АстраЗенека“. Заповедта за спирането на ваксината ще бъде отменена и още от утре може да бъде върната обратно.

Това обявиха на извънреден брифинг от Изпълнителна агенция по лекарствата, Дирекция “Проследяване на лекарствената безопасност и клинични изпитвания“ и заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева.

По-рано днес Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) се произнесе за ваксината на AstraZeneca („АстраЗенека“) и я определи като безопасна, ефективна и предпазва от COVID-19.

„Ваксината на „АстраЗенека“ е сигурна и не може да се прави асоциация между нея и случаите на тромбоза и смъртните случаи“, обявиха на извънредна конференция на ЕМА.

„Няма проблем всички държави – членки на ЕС да продължат с ваксинирането на „АстраЗенека“. Бяха направени задълбочени анализи, които показаха, че тя е ефективна“, обяви на извънредния брифинг директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фар. Богдан Кирилов.

„От утре стартира отново ваксинирането и регистърът ще заработи отново със системата за записване. Още тази вечер и утре сутринта ще съобщим на тези от лицата, които вече са били записани, за да могат да отидат и да се ваксинират. Допуска се и ваксинирането на допълнителен брой лица“, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0