Арт осветление ще краси „крилата на пеперудата“

Арт осветление ще краси „крилата на пеперудата“

Стартира строителството на пешеходния мост в парк „Арпезос-Север“. Кметът на общината д-р инж. Хасан Азис посети обекта, за

Стартира строителството на пешеходния мост в парк „Арпезос-Север“. Кметът на общината д-р инж. Хасан Азис посети обекта, за да обсъди с изпълнителя на строителните дейности хода на монтажните работи на отделните елементи. На терена, където се извършва монтажа, бяха още геодезистът Димитър Митрев и представител на проектантската фирма. В момента се монтират третият и четвъртият елемент от връхната конструкция, които наподобават отворени крила на пеперуда. Предстои монтаж на още две двойки от този елемент, както и окачване на конструкция с пътно платно от декинг, обясни представителят на фирмата-строител „Екип холдинг“  инж.Рейхан Мустафа. Проектант на моста е инж.Иванка Пенчева от „Трансконсулт-22“ ООД, автор на  архитектурата е арх.Станислав Луков.

Пешеходният мост, който свързва първи и втори етап на парк,а ще бъде дълъг 111,11 м, дължината на пешеходната част е 103.12 м, а широчината на пешеходната част – 4.44 м.

От архитектурна гледна точка проектът на моста акцентира на симетрията по надлъжната ос, наподобявайки отворени крила на пеперуда, а в изглед визията на съоръжението следва затихваща вълнообразна форма.

Кметът на общината съобщи, че е възложил и проектиране на арт осветление на новия пешеходен мост.

Изграждането на моста е по проект „Ремонт и рехабилитации на улици и тротоари в град Кърджали по оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020. Общата стойност на проекта е  1,8 млн.лв.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0