Ардинците от Бурса на обиколка в родния край

Ардинците от Бурса на обиколка в родния край

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си бившия депутат в Турския Меджлис и член на Сдружението за културно сътруд

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си бившия депутат в Турския Меджлис и член на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса Хаяти Коркмаз. Той бе придружаван от Наджи Кале от Нилюфер и изселника от Бял извор Нахит Акпънар, който е член на Сдружението на ардинци. На срещата присъстваше и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. 
По време на разговорите кметът на общината инж. Изет Шабан запозна своите гости с работата на общинска администрация, реализираните проекти на територията на общината, както и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града.
 „Винаги идваме тук с особен трепет и се гордеем, че сме родени в този красив кът на България“, заяви председателят на „Нил-Бел“ Наджи Кале. Той предаде на домакините топлите и сърдечни поздрави на кмета на побратимената община Нилюфер Тургай Ердем.
По-късно гостите от Турция, заедно с кмета на общината инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, посетиха парк „Нилюфер“, където по проект се обновяват спортните игрища.
Побратимяването на Ардино и Нилюфер датира от 1996 година и с всяка измината година двустранните връзки бележат ръст с конкретни и взаимни резултати в сфери на образование, култура и спорт.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: