Ардино прие плана за работа при „тежка зима“

Ардино прие плана за работа при „тежка зима“

Община Ардино вече е с приет и утвърден План за работа при влошени метеорологични условия през есенно-зимния сезон 2020/2021 г., съобщи

Община Ардино вече е с приет и утвърден План за работа при влошени метеорологични условия през есенно-зимния сезон 2020/2021 г., съобщиха от Общинската администрация. В него се предвиждат дейности на местната изпълнителна власт, юридическите лица в единна спасителна система за защита при бедствия чрез провеждане на превантивни дейности. Създаване на оптимална организация за своевременно реагиране при снегопочистване и опесъчаване на уличната и пътната мрежа, както и поддържането на техническите съоръжения и системи в изправност на територията на община Ардино.

Със заповед на кмета на общината инж. Изет Шабан е сформиран Оперативен щаб за координация и контрол при подготовката на общината за работа при влошени метеорологични условия през есенно-зимния сезон. В него са включени длъжностни лица от Община Ардино, представители на МБАЛ-Ардино, „ЕVN България“, „ВиК“ -Ардино, Областно пътно управление, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, Районно управление „Полиция“, местното Държавно горско стопанство, кметове на кметства и кметски наместници.

Създадена е организация за доставяне на пясък за опесъчаване на уличната и общинската пътна мрежа в случай на заледяване при валежи от сняг.

Изготвени са маршрути на снегопочистващата техника към общината.

„Приоритет в работата на община Ардино е поддържането на общинската пътна мрежа и улиците в съответствие с изискванията през есенно-зимния сезон“, заяви кметът на общината инж. Изет Шабан.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0