„Арда“ тръгва към Суперлигата с малко пари, но с много млади играчи

„Арда“ тръгва към Суперлигата с малко пари, но с много млади играчи

В четвъртък започват предварителните турнири за попълване на първа и втора осмица във волейболната Суперлига. Мъжкият отбор на ВК ̶

В четвъртък започват предварителните турнири за попълване на първа и втора осмица във волейболната Суперлига. Мъжкият отбор на ВК „Арда“ е в трета група, където ще се състезава срещу „Добруджа 07“ (Добрич), „Пирин“ (Разлог) и „Берое 2016“ (Стара Загора). Мачовете ще се играят на 15, 16 и 17 октомври.

Момчетата на старши треньора Иван Халачев пътуват за Добрич, където в спортна зала „Добротица“ ще се проведе единият от четирите турнира за класиране в Суперлигата. Домакинства отборът на „Добрич“. Играе се по схемата всеки срещу всеки. Първият директно се класира за първата осмица, четвъртият директно остава във втората осмица, а вторият и третият играят в два от три мача за второто място.

Турнирите на другите три четворка са в Монтана, в Пазарджик и в Бургас.

От 16-те отбора трябва да се определят две осмици, с които ще стартира редовният сезон на Суперлигата.

„Арда“ е със силно подмладен състав. 

„Нямаме големи очаквания от турнира. При финансовия недоимък на клуба, целите ни са да съхраним волейбола в Кърджали до по-добри времена. Важното е, че момчетата са спокойни и ще дадат всичко от себе си, за да се представят добре“, каза президентът на клуба Милко Багдасаров.

Домакините напомнят на страницата си във Фейсбук, че носенето на маски от публиката е абсолютно задължително. Капацитетът на залата ще бъде 650 места, като при изчерпване на всички 650 билета няма да бъдат допускани повече зрители.

Очакванията на волейболните запалянковци са за интересни мачове и силна конкуренция между отборите.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0