АПИ за пътя „1000 монети за 1000 дупки“: Две години ремонтираме, продължаваме и през тази

АПИ за пътя „1000 монети за 1000 дупки“: Две години ремонтираме, продължаваме и през тази

Инфраструктурните мъки за жителите на няколко села по пътя Пашинци - Кран - „Маказа“ най-вероятно ще продължат.„През


Инфраструктурните мъки за жителите на няколко села по пътя Пашинци – Кран – „Маказа“ най-вероятно ще продължат.

„През 2019 г. и 2020 г. изпълнените дейности включват изкърпване на настилката, възстановяване на отводняването с почистване на пътните окопи и попълване и подравняване на банкетите. Текущи ремонтни работи ще бъдат предприети и през тази година“, бе официалният отговор на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) на запитване на 24rodopi.com дали са планирани ремонтни дейности по изключително окаяната настилка.

Както вече писахме, кметът на кирковското село Кран Мустафа Хюсеин плати годишната си винетка с килограми жълти стотинки. Това не бе просто приумица, а вид протест, посочи той. Недоволството му е свързано с окаяното състояние на пътната отсечка Пашинци – Кран – „Маказа“, част от третокласния републикански път Крумоврад-„Маказа“, който се ремонтирал периодично, но с изключително бавни темпове.

„От общо 17 км участък да са направени до момента около 3 км. По 100 метра, по 100 метра, от време на време, и това е. Има 10 дупки, едната я кърпят и от там се сетих  – за  1000 дупки – 1000 монети“, каза пред екип на 24rodopi.com кметът на Кран, който в продължение на 10 години пише докладни за състоянието на пътя.

Местните отдавна недоволстват, често се е стигало и до протести. 

„Ние не можем да намерим пътя от дупки, трябва да летим. Например, аз имам две коли, и за двете плащам винетки, но за дупки, не за път“, казва Рабие Аликоч.

Както вече писахме, поредната закана за израз на недоволство е, че в деня на парламентарните избори, никой от тях… няма да отиде да гласува.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0