Антимафиоти от Кърджали и Смолян в акция срещу сводници

Антимафиоти от Кърджали и Смолян в акция срещу сводници

Антимафиоти от Кърджали и Смолян са взели участие в мащабно разследване на територията на Южна България срещу група, използвала жен

Антимафиоти от Кърджали и Смолян са взели участие в мащабно разследване на територията на Южна България срещу група, използвала жени за сексуална експлоатация.
Действията по разследване на престъпната дейност са реализирани от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали, съобщават от Специализираната прокуратура.
В хода на оперативните действия са добити данни за членовете на организираната престъпна група – двама мъже, на 42 и на 27 години, и 28-годишна жена, действала на територията на Пловдив и Хасковска област от началото на 2019 г., без йерархични нива и конкретен ръководител, пише Блиц.
Според първоначалната информация, 42-годишният мъж, осъждан, имал ангажимента да набира и транспортира момичета, които да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленград. На място, другите двама – заемащи комуникационни длъжности в два хотела – намирали клиенти за предлаганата „услуга“. В хода на разследването са установени 11 момичета, използвани от групата в различни периоди от 2019 до началото на настоящата година. Специализираната операция за пресичане на престъпната дейност и задържане на участниците е проведена на 10 и 11 януари. В реализацията се включили  служители на сектора БОП – Пловдив, Пазарджик и Смолян, с подкрепата на техни колеги от сектор БОП – Хасково и Кърджали и сектор БОП – Стара Загора.  В резултат на съвместната работа тримата членове на престъпното сдружение са установени и задържани на територията на Свиленград.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0