Антимафиоти задържаха заподозрян за заканата с убийство на Ива Митева – 26-годишният Любомир Яков

Антимафиоти задържаха заподозрян за заканата с убийство на Ива Митева – 26-годишният Любомир Яков

Задържан е мъж, който е изпратил имейла със заплахата за убийство на председателя на парламента Ива Митева, съобщава БНР. Мъжът е криминално проявен о

Задържан е мъж, който е изпратил имейла със заплахата за убийство на председателя на парламента Ива Митева, съобщава БНР. Мъжът е криминално проявен от района на Стара Загора. Има регистрации за кражби и за други закани. В момента с него работи екип на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.
До заподозрения се е стигнало след няколкочасова работа на екип от отдел „Киберпрестъпления“ на антимафиотската служба, който локализирал мъжа.
„Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че звучи абсурдно, но е факт“, написа часове по-рано Слави Трифонов във Фейсбук, като издаде, че той самият е получавал „десетки“ такива предупреждения. Лидерът на „Има такъв народ“ коментира, че „заплахата за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно“ и издава „слабост и безсилие на една система, която трябва да си отиде и ще си отиде“.
За заплахата срещу Митева съобщиха нейният съпартиец Тошко Йорданов и Николай Хаджигенов от ИБГНИ. Те смятат, че „посланието“ има връзка с обсъждането на промените в Закона за НСО, които предвиждат да отпаднат охраната и бронираните коли за висши политици и магистрати. Заплахата била получена на имейла на правосъдното министерство в 21:04 ч. снощи.

По-късно бе съобщено, че в градинка до гарата в Стара Загора е задържан 26-годишният Любомир Яков.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0