Антикорупционната комисия погна каналджия с 18 автомобила

Антикорупционната комисия погна каналджия с 18 автомобила

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) погна каналджия от Чернооченско, на


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) погна каналджия от Чернооченско, научи 24rodopi.com. Мъжът е с условна присъда от 11 месеца „лишаване от свобода“ за прекарване през границата на общо 45 чужди граждани, десет от които под 16-годишна възраст.

Престъплението било извършено в района на 153-та гранична пирамида през септември 2014 година.

През октомври пък КПКОНПИ започва проверка на имотното състояние на мъжа и съпругата му, които живеят в Чернооченско. В резултат били констатирани данни за извършени разпоредителни сделки с 25 броя МПС, като по отношение на 18 от тях не са установени законни източници на средства за придобиването им.

За периода от 2004 до 2014 година от Комисията констатирали несъответствие в имуществото в размер на 338 269, 60 лева.

От КПКОНПИ внесоха иск в Окръжния съд в Кърджали за отнемане на имущество в размер на 63 573 лева и 50 стотинки. Магистратите край Арда решиха да се отнеме в полза на държавата жилище, намиращо се в Черноочене, два леки автомобила, ремарке, както и суми, представляващи разликата между пазарната стойност на няколко автомобила при отчуждаването и бракуването им.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0