Антикорупционната комисия отне имущество за 103 бона на втори каналджия!

Антикорупционната комисия отне имущество за 103 бона на втори каналджия!

Втори каналджия стана „клиент“ на КПКОНПИ. Окръжният съд в Кърджали уважи изцяло иск на Комисията за противодействие на кор

Втори каналджия стана „клиент“ на КПКОНПИ. Окръжният съд в Кърджали уважи изцяло иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество срещу жител на кърджалийско село, съобщиха от пресцентъра на съда. С решението е постановено отнемане в полза на държавата на имущество на стойност 103 191.59 лева.

Предявеният иск е иницииран след извършена проверка и образувано производство пред КПКОНПИ за установяване на значително несъответствие на незаконно придобито имущество. Тя е въз основа на постъпило уведомление от Специализираната прокуратура за образувано досъдебно производство срещу Т. М. за това, че през периода 01.05.2012 г. – 19.05.2012 г., действайки като помагач в съучастие с неизвестен извършител, превел през границата на страната от Република Турция в Република България група от осем лица, граждани на Сирия, без разрешение на надлежните органи на властта.

Както 24rodopi.com първи писа, Антикорупционната комисия погна и каналджия от Чернооченско. Мъжът е с условна присъда от 11 месеца „лишаване от свобода“ за прекарване през границата на общо 45 чужди граждани, десет от които под 16-годишна възраст. Престъплението било извършено в района на 153-та гранична пирамида през септември 2014 година.

През октомври пък КПКОНПИ започва проверка на имотното състояние на мъжа и съпругата му, които живеят в Чернооченско. В резултат били констатирани данни за извършени разпоредителни сделки с 25 броя МПС, като по отношение на 18 от тях не са установени законни източници на средства за придобиването им.

За периода от 2004 до 2014 година от Комисията констатирали несъответствие в имуществото в размер на 338 269, 60 лева.

От КПКОНПИ внесоха иск в Окръжния съд в Кърджали за отнемане на имущество в размер на 63 573 лева и 50 стотинки. Магистратите край Арда решиха да се отнеме в полза на държавата жилище, намиращо се в Черноочене, два леки автомобила, ремарке, както и суми, представляващи разликата между пазарната стойност на няколко автомобила при отчуждаването и бракуването им.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0