Анкета: 82% от учителите искат редовен учебен процес!

Анкета: 82% от учителите искат редовен учебен процес!

82% от учителите в страната настояват за редовен учебен процес от 15 септември. Това сочи анкета преди старта на новата учебна годин

82% от учителите в страната настояват за редовен учебен процес от 15 септември. Това сочи анкета преди старта на новата учебна година, обявиха от Синдикат „Образование“. 13% от участвалите в нея преподаватели пък са отбелязали, че желаят обучение в електронна среда. 55 на сто от учителите са категорични, че не трябва да се въвежда хибриден формат, включващ редовен учебен процес и обучение в електронна среда, а 36 % са споделили, че биха го направили, но ще им е много трудно.
81% от учителите не приемат родителите да могат да избират дистанционно обучение, при редовен учебен процес за своите деца, макар и да няма такава възможност в Закона за училищното образование.
Във връзка с някои родителски предложения учителите да работят редовно, а след това да преподават втори път материала в електронна среда, 85% от учителите са готови да протестират със законови средства. Само 12 % от учителите са съгласни да работят над нормата, без заплащане, да осигурят електронно обучение на своите ученици. 58% от учителите пък не са съгласни да има камера със звук в класната стая, за да могат учениците и родителите да ги виждат, за да се обучават в електронна среда в домашни условия, чрез виртуалната класна стая в учебния час , по време на редовния учебен процес. 41% са съгласни на този вариант“, посочват още от учителския синдикат.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0