Ани и Емре с IT проект за начинаещи градинари

Ани и Емре с IT проект за начинаещи градинари

Анна Пенчева и Емре Мюмюн от 12 клас от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“-Кърджали спечелиха първо м

Анна Пенчева и Емре Мюмюн от 12 клас от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“-Кърджали спечелиха първо място на 13-тото Национално състезание по информационни технологии в Благоевград. Темата на състезанието бе „Европейски зелен пакт“ и поради епидемиологичната обстановка в страната то се проведе онлайн в платформата MS Teams. От над 80 проекта в 7 различни категории Ани и Емре заслужено грабнаха златните медали в направление „Самостоятелни компютърни приложения“. Проектът им „Lazy Planting“, което може да бъде използвано от начинаещи градинари и любители на цветята, бе разработен под ръководството на техния ръководител и ментор Мехмед Мехмед – ръководител направление ИКТ към гимназията. Впечатленията на компетентното жури е, че нашият проект е с доста добра степен на развитие и може да се използва и превърне в комерсиален продукт. Според регламента пред комисия се представят и защитават разработките, като представянето включва презентация, описваща процеса на създаване и популяризиране на проекта. Всеки екип имаше до 15 мин. да представи проекта си, като 5 мин. от тях са за въпросите на журито и публиката.

Освен първото място, медалите и предметните награди Ани и Емре получават оценка Отличен 6 от националното състезание, като тази оценка им се признава за резултат от електронен конкурсен изпит и важи за прием в различни специалности на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, Технически университет – София, УНИБИТ – София, ХТМУ – София и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0