Ангел Кунчев: Пик на COVID-19 през есента, но няма да се връщат строгите мерки!

Ангел Кунчев: Пик на COVID-19 през есента, но няма да се връщат строгите мерки!

COVID-19 си е опасно заболяване. То е с 5-6% по-рисково от обикновения грип. Изследване показва, че хората, които са влезли в болниц

COVID-19 си е опасно заболяване. То е с 5-6% по-рисково от обикновения грип. Изследване показва, че хората, които са влезли в болница, заради инфекцията, умират заради инфекцията, не заради придружаващите си заболявания. Това се дължи на вътрешното съсирване на белите дробове и всички органи.
Това заяви главният държавен инспектор и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса д-р Ангел Кунчев в сутрешния блок на bTV.
Главният държавен инспектор отбеляза, че на този етап не се очаква връщане на строгите мерки през есента, когато се очаква да има пик на заболеваемостта.
“Трудно ще се въведат. Виждаме, че обществото няма готовност да приеме твърди мерки наново. Бизнесът също ще пострада”, посочи д-р Кунчев.
Той бе категоричен – системата е изтощена, всички медицински служители работят на пълни обороти. Д-р Кунчев отбеляза като добър подход отпускането на допълнително финансово възнаграждение за медицинските лица.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0