Ангел Кунчев от Щаба: България и нашето Черноморие ще са едно от най-безопасните места в Европа!

Кризата с COVID-19 освен голямо изпитание, беше и безпрецедентен стрес тест за всички системи, но най-вече за здравната. Предстоят д

Кризата с COVID-19 освен голямо изпитание, беше и безпрецедентен стрес тест за всички системи, но най-вече за здравната. Предстоят да се направят анализи, които да помогнат да се организира работа на общественото здраве и цялата здравна система по един по-добър начин.
Това заяви д-р Ангел Кунчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. „При такива условия на екстремно натоварване се подчертават както слабости, така и силни страни на болничната система – и като сгради и оборудване, и като кадри и квалификация“, заяви той.
Припомняме, че за последното денонощие има 10 новозаразени и 18 излекувани.
„Анализът ще ни даде данни и за това кои болница са гръбнакът на здравната система в България“, подчерта доц. Кунчев, който отбеляза и изключително важната и ефективната работа на Регионалните здравни инспекции (РЗИ).
„Положително е изграждането на информационната система на страната за COVID-19. Нещо, което отнема месеци и години, сега се направи за 2 месеца“, каза д-р Кунчев и призова, въпреки добрите новини да продължим да спазваме мерките.
„България и нашето Черноморие ще са едно от най-безопасните места в Европа. Ние ще се възползваме от това, но трябва да продължим да спазваме мерките, като осъзнат начин на живот, лична хигиена и спазване на дистанция“, заяви членът на Националния оперативен щаб.
Как беше миналото лято? Вижте:


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0