Американската прогноза: Пикът на зараза с коронавирус в България ще е на 20 април! Жертвите – 66

Пикът на зараза с коронавирус в България се очаква да бъде на 20 април. Това сочи нова прогноза на Института за здравни показатели и

Пикът на зараза с коронавирус в България се очаква да бъде на 20 април. Това сочи нова прогноза на Института за здравни показатели и оценки към Вашингтонския университет, финансиран от фондацията на Бил Гейтс.
Преди дни от там заявиха, че пикът у нас ще е на 24 април, а на ден може да умират десетки българи, припомня агенция „Блиц“. Драстично намалена е прогнозата за общия брой на починалите от COVID-19 в страната – екипът изчислява, че те ще са около 66 души. Не се очаква недостиг на легла или на обдишващи апарати в болниците. Изследователите изрично подчертават, че тази прогноза важи, ако се спазват въведените мерки.
Както вече 24rodopi.com писа, 865 са случаите за страната ни до този момент. Починали са 41 души.
Потвърдените случаи на COVID-19 в област Кърджали са 13. Жена на 55 години е 13-тият заразен с коронавирус в региона. Тя е от областния град, била е под домашна карантина. Кърджалийката се е върнала от Англия преди около десетина дни, приета е в Инфекциозното отделение на кърджалийската болница.
С нея хоспитализираните пациенти в областта стават трима. Припомняме, че на лечение в момента е семейство от Рани лист. Състоянието на 71-годишен мъж е тежко вследствие на прекаран инсулт.
Петима хоспитализирани в региона, до този момент, са били изписани. Останалите заразени се лекуват в домашни условия.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0