Алерголог: Над 5 милиарда в света ще се заразят с COVID-19, това ще продължи поне 8 месеца! Философ: Тази болест не е за умиране…

Алерголог: Над 5 милиарда в света ще се заразят с COVID-19, това ще продължи поне 8 месеца! Философ: Тази болест не е за умиране…

"80 % от човешката популация ще бъде засегната. Над 5 милиарда ще се заразят. Това ще продължи поне 8 месеца.На настоящия етап соци

„80 % от човешката популация ще бъде засегната. Над 5 милиарда ще се заразят. Това ще продължи поне 8 месеца.На настоящия етап социалната изолация е единственото решение за справяне с епидемията“, обясни алергологът Богдан Петрунов (на снимката) пред Нова тв. „Напълно подкрепям мерките. По-рано от есента няма да можем да бъдем спокойни. По-добре да се ограничим от някои удоволствия, като ходене на море, защото може да стане същото като в Италия, Испания“, каза още алергологът.
Лекарят сподели какво е видял в Ухан по време на SARS епидемията преди години. „През 2004 година бях в Ухан и видях с очите си този прочут пазар. Там се продава наистина и яде наистина всичко. Може да купиш от червей до слон. рудно е да кажем от къде е тръгнал вируса, но е много вероятно да е от там“, смята Петрунов.

„Тази болест не е за умиране. Животът трябва да надделее над смъртта. Не трябва църквата да бъде изправена пред избора дали да затвори врати за празниците заради коронавируса. Държавата можеше да вземе това решение, както са направили в Италия“, това пък сподели в студиото на “120 минути“ по bTV журналистът и философ д-р Тони Николов.
„Тази пандемия изведнъж ни потопи в миналото и стана нещо много странно. Изведнъж се оказа, че ние сме братя на хората, които са живели преди нас“, коментира журналистът.
„Дебатът за това дали трябваше да затворят църквите за Великден е голям дебат. Виждаме, че по социалните мрежи и форумите се сипят обвинения, но сега не му е времето за такова нещо. Факт е, че в доста православни държави взеха мерки и затвориха църквите, така че може би и нашата държава трябваше да се намеси по-решително и да не оставя този тежък избор на църквата“, коментира още той.
„Не виждам как един свещеник ще откаже духовна помощ на някого, влязъл в църквата. Ясно е, че и този Великден няма да е такъв, какъвто е бил досега, защото ще отидат по-малко хора. Пак повтарям – държавата трябваше да вземе решението вместо църквата у нас“, посочи в заключение журналистът.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0