Алековци с призове от конкурси дори в режим „Stay Home“

Алековци с призове от конкурси дори в режим „Stay Home“

Ситуацията „Stay Home“ не попречи на учениците от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ д

Ситуацията „Stay Home“ не попречи на учениците от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ да завоюват призови места в редица национални състезания и за пореден път да отстоят девиза на училището: „Учиш ли тук – печелиш навсякъде“.
Виртуалният формат на много от надпреварите през изминалата нетрадиционна учебна година бе предизвикателство, което алековци успешно преодоляха. Те получиха заслужено признание и престижни награди: второ място в първия дигитален иновационен лагер в България „Социални иновации 2020“ за Айсун Таир, трето място в отборно класиране на Националното състезание „Виртуално предприятие“ за Ефтелиа Юмер и Есра Хасан, второ място за Есра Хасан в дигитален иновационен лагер по проект „Практични финанси“, сертификати за участие в онлайн ТФ ФЕСТ 2020 за Айсун Таир и Мелике Шабан, грамота за Ученическия съвет за класиране на полуфинал в конкурса „Млад благотворител“.
Директорът Мариела Попова поздрави учениците и техния ръководител Цветанка Крачунова и тържествено връчи призовете, като им пожела в бъдеще реално да присъстват на подобни събития и да изживеят тръпката от вълнението на победителите.
С пожелание през настоящата учебна година да не се сблъскват с такива предизвикателства, ръководството на най-голямата професионална гимназия в областта предприе мерки за осигуряване на по-голяма сигурност в условия на епидемиологична обстановка, като направи групова застраховка „Коронавирус (COVID- 19)“ за училищния персонал.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0