Акция „Жрици в къщи за гости“: Осем лица с предупредителни протоколи!

Акция „Жрици в къщи за гости“: Осем лица с предупредителни протоколи!

Хотел и три къщи за гости били проверени в специализирана операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“

Хотел и три къщи за гости били проверени в специализирана операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР, съобщиха от полицията. Акцията е била извършена на 25 и 26 октомври с цел противодействие на престъпления против личността, собствеността, на държането и разпространението на контрабандни стоки.

В хода на операцията на осем лица са били съставени протоколи с предупреждения по Закона за МВР.

Както вече 24rodopi.com писа, Ковид кризата прати нова „вълна“ от „жрици на любовта“ в Родопите. Десетки са вече „бардаците“ в региона, а момичетата пристигат от Германия. Всички са нашенки, но епидемията и липсата на клиенти поради тази причина на Запад ги върнала обратно в България. Източните Родопи, и по-конкретно Кърджали, както и Благоевград, пък са мишена за труженичките. Причината-големия броя гурбетчии от двата региона.

Това разкриха млади жени, упражняващи най-древната професия. Разследване на „Родопи voice“ пък установи, че адресите с „работните места“ на проститутките са десетки. Много от къщите за гости печелят от редовните си наемателки, които отсядат за месеци, докато „омръзнат на клиентите“. След това пък сменят региона. В същото време се наемат и апартаменти в различни квартали на Кърджали, в които се посрещат мераклии за платена любов. Само в района на Пазара местата за интимни услуги са три. Едно от тях дори е в сграда до централната джамия.

Дамите, предлагащи платена любов, са от 20 до 30-годишна възраст. Някои дори пребивават с гаджетата си в региона. В случай на полицейска акция по този начин те „узаконяват“ присъствието си като „семеен опознавателен туризъм“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0