Акция „Джигити“: Камерите уловиха 809 водачи с "газ… за глоба"! Най-много „състезатели“ в града – 476

Акция „Джигити“: Камерите уловиха 809 водачи с "газ… за глоба"! Най-много „състезатели“ в града – 476

Приключи специализираната операция на територията на областта за спазването на скоростните режими в населените и извън населените места

Приключи специализираната операция на територията на областта за спазването на скоростните режими в населените и извън населените места, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Контролът е обхванал първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа в светлата и тъмната част на денонощието. В периода от 9 октомври до 15 октомври на територията на област Кърджали в хода на операцията са били включени всички налични технически средства – една стационарна камера и шест мобилни. 809 са установените нарушения на водачи, управлявали с превишена скорост. 516 от клиповете са били заснети със стационарна камера тринога, 293 – с мобилни камери.  Най-фрапиращият случай за превишаване на допустимата скорост е с над 50 км/ч извън населено място, като на водача е съставен акт. Предвидената санкция в ЗДвП за това нарушение, когато е извън населено място, е глоба от 600 лв., като за всеки следващи 5 км/час над 50 км/час глобата се увеличава с 50 лв.  За останалите констатирани нарушения в операцията ще бъдат съставени електронни фишове. От регистрираните нарушения на ЗДвП 476 са в населени места, 333 извън населени места. По главния път към ГКПП „Маказа“, където контролът е засилен заради интензивния трафик, констатираните нарушения на скоростта са 312. През периода на операцията на територията на областта няма тежки пътнотранспортни произшествия. Регистрирани са 2 леки ПТП без пострадали, само с материални щети. Продължава специализираната операция на Пътна полиция до 18 октомври за засилени проверки на товарните автомобили и автобусите с акценти: спазване на разрешената максимална скорост за движение, контрол за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици от водачите, използване на обезопасителни системи, техническа изправност на моторните превозни средства, превоз на неукрепени товари, което е рисков фактор за пътнотранспортни произшествия. В операцията, която се провежда на територията на всички държави членки на европейската мрежа ROADPOL, участват сили на Пътна полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0