Ако има дарения: Новата джамия в Момчилград готова до една година

Ако има дарения: Новата джамия в Момчилград готова до една година

До една година трябва да приключи строителството на новата джамия в Момчилград, ако бъдат набрани необходимите средства. Храмът се изгражда от Главно

До една година трябва да приключи строителството на новата джамия в Момчилград, ако бъдат набрани необходимите средства.

Храмът се изгражда от Главно мюфтийство в България със съдействието на община Момчилград, но се разчита предимно на дарения. Желаещите да подпомогнат строителството могат да го направят с банков превод. Номерът на банковата сметка на Главно мюфтийство е BG98DEMI92401000232627, като трябва да посочат пояснение „Дарение за новостроящата се джамия в гр. Момчилград“.

До момента е изграден подземният етаж на джамията, където ще има паркинг и вече се работи по издигането на първия етаж. Многофункционалният комплекс се намира срещу духовното училище в града, на мястото на старата джамия и ще бъде с капацитет за 500 души. Първата копка на строежа беше направен през юли тази година в присъствието на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгьорю, кмета на Община Момчилград Илкнур Кязим, районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди и други гости.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0