Ако изборите са на 18 юли, ДПС си гарантира 4-тия мандат в Кърджали!?

Ако изборите са на 18 юли, ДПС си гарантира 4-тия мандат в Кърджали!?

11 юли и 18 юли са най-често спряганите дати за провеждане на предсрочните парламентарни избори. И докато вот на 11 юли вероятно ще по


11 юли и 18 юли са най-често спряганите дати за провеждане на предсрочните парламентарни избори.

И докато вот на 11 юли вероятно ще повтори мандатната конфигурация от изборите на 4 април – 3:1:1 (разбира се, „Изправи се! Мутри вън“ ще види кърджалийски мандат със 778 гласа през „крив макарон“! ДПС ще има 3 мандата, а ГЕРБ, БСП и „Има такъв народ“ ще се борят за другите два), то вариантът „Избори на 18 юли“ гарантира на ДПС 4-ти мандат в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район.

 

На 16 юли – петък, 17 юли – събота, и 18 юли – неделя, в област Кърджали ще пристигнат около 10 000 изселници от Турция. В родния край те ще отпразнуват Курбан Байрам, който започва на 19 юли – понеделник, и продължава до 23 юли.

На 18 юли е Арифе – ден, в който се почитат мъртвите, ден за подготовка за празника Курбан Байрам. Денят за размисъл пък съвпада с деня за голямото купуване на кочове.

Немалко нашенци ще се възползват от многото почивни дни в Турция и ще пътуват за България, за да си подменят документите за самоличност.

 

 

Много преди изборите на 4 април 24rodopi.com писа, че е ясно, че ДПС ще спечели само 3 мандата в Кърджалийско, че реално за Движението ще гласуват 43-44 хиляди души (сбъркахме с около хиляда), че за четвъртия мандат е необходимо в региона да пристигнат поне 6-7 хиляди изселници.

Днес смело прогнозираме: Ако президентът Румен Радев насрочи изборите за 18 юли, ДПС си гарантира 4 мандата в Кърджали! И осезаем ръст на гласовете в Шумен, Разград, Търговище, Хасково…

Голям гаф трябва да сътворят хората на Ахмед Доган, за да не се случи това.

Или другите основни политически сили да позиционират в листите с анонс „избираеми“ известни и свестни етнически турци (на изборите на 4 април партията на Слави Трифонов с нищо не показа, че се бори за гласове в смесен регион).

Или пък властта в Анкара да промени отношението си към ДПС.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0