Ако изборите са в неделя: 1.Няма да гласувам; 2.ГЕРБ; 3.БСП; 4.Слави Трифонов

Ако изборите са в неделя: 1.Няма да гласувам; 2.ГЕРБ; 3.БСП; 4.Слави Трифонов

Чувствителен ръст на българите, които няма да гласуват на парламентарните избори. ГЕРБ най-вероятно ще спечели изборите, но без ДПС

Чувствителен ръст на българите, които няма да гласуват на парламентарните избори. ГЕРБ най-вероятно ще спечели изборите, но без ДПС няма да може да сформира правителството, ако, разбира се, Бойко Борисов не получи изненадваща подкрепа от БСП или партията на Слави Трифонов.
Това са основните акценти от последното проучване на обществените нагласи у нас.
ГЕРБ ще спечели 20,8% от гласовете, ако изборите за Народното събрание са следващата неделя, твърдят от социологическа агенция „Алфа рисърч“. БСП запазва второто си място с 12,2%. На трето място с 9,1 % е партията на Слави Трифонов, който е основният критикар на правителството. Парламентарно присъствие си гарантира и ДПС с 6,4 %.
Още две формации имат шанс да прескочат бариерата от 4 % – коалицията ВМРО-НФСБ с 3,9% и „Демократична България“, която има 3,7 %.
Докато през декември 2019-та 26,8 на сто от имащите право на глас в България отговаряли, че няма да гласуват, днес категорично до урните няма да отидат 37,8 %.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0