Ако изборите бяха днес: ГЕРБ – 17,3%, БСП – 15,3%, „Има такъв народ“ – 12,3%, ДПС – 7,6%, ДБ – 5,4%

Ако изборите бяха днес: ГЕРБ – 17,3%, БСП – 15,3%, „Има такъв народ“ – 12,3%, ДПС – 7,6%, ДБ – 5,4%

В национално представително изследване за България, проведено от European Institute for Strategies and Analysis (EISA), са изследвани н

В национално представително изследване за България, проведено от European Institute for Strategies and Analysis (EISA), са изследвани нагласите и оценките на българските граждани по отношение на политическите партии, коалиции и техните лидери, както и отношението към Европейския съюз и рейтинга на ключовите институции в България. Изследването е част от серия изследвания, провеждани ежемесечно за България от октомври 2020 г. по проект на Европейскта лига за икономическо сътрудничество, пише Офнюз.

Със сигурност няма да гласуват или е по-вероятно да не гласуват 9.6% от хората. 13.2% се колебаят, а с положителна нагласа по-скоро да гласуват са 26.3%, като 50% от анкетираните (всеки втори) посочват, че със сигурност ще гласуват.

Разпределението сред гражданите, декларирали своята позиция за гласуване, е следното: ГЕРБ получава 17.3% подкрепа, БСП 15.3%, „Има такъв народ“ (Слави Трифонов) 12.3%, ДПС 7.6%, Демократична България 5.4%, Коалиция около „Изправи се България“ (Мая Манолова и Отровното трио) малко над 4%, Обединени патриоти 2.9% (изследването е завършено преди декларираното намерение на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите). Няма нагласа в обществото към този момент за съществена подкрепа на други партии и коалиции, така че да бъдат представени в парламента. 22% от българските граждани заявяват, че все още не са решили за кого биха гласували.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0