Ако бяха изпълнили плана „Доган“, днес щяха да имат право на интригата „Кой влиза в Сарая като бъдещ министър!?“

Ако бяха изпълнили плана „Доган“, днес щяха да имат право на интригата „Кой влиза в Сарая като бъдещ министър!?“

„Ако беше изпълнен планът „Доган“, сега ДПС щеше да бъде трета политическа сила и реален балансьор – и Борисов,

„Ако беше изпълнен планът „Доган“, сега ДПС щеше да бъде трета политическа сила и реален балансьор – и Борисов, и Слави да зависят от него. Сега тази роля е подарена от съдбата на Корнелия Нинова – това е колкото изненадващо, толкова и дава опция за излизане от вълчия капан за левицата, заложен от вътрешни хора“, коментира пред Българското национално радио Илхан Андай от 24rodopi.com. Около 40 депутати от ДПС щяло да има в 45-ото Народно събрание при изпълнение на нормата „Доган“.

„От години „дъвчем“, че нещата в ДПС не са чак толкова розови и че този политически организъм се нуждае от лечение с антибиотици поне, сега вече е време за „хирурга“ Доган. И ако структурите в страната си бяха изпълнили нормите, сега в ДПС щеше да върви интригата кой ще бъде привикан в „Сарая“ за бъдещ министър, зам.-министър, шеф на агенция. А сега ще се трепери дали наистина Доган ще вземе скалпела“, отбеляза журналистът.

Той посочи, че „нещата са зле откъм нормата на Доган, но пък доста добре, стъпвайки на реални присъстващия в пределите на България електорат и особено на базата на лъжливите данни на социолозите, които мощно облъчваха избирателите до часове преди деня за размисъл“.

„Ако имаше наистина социология на информираността на населението, ако народът научаваше истини за реалните обществени нагласи, а не, че само ГЕРБ, ДПС и ВМРО вървят нагоре, то днес можехме да сме в ситуация на Слави – победител, а ДПС да е катастрофирала партия с резултат от 250 хиляди“, каза Андай.

ДПС спечели 335 хиляди гласа – 10.41%, и е четвърта политическа сила у нас.

„Нещо хубаво, което направи ръководният екип на ДПС, най-вече Карадайъ, е че този резултат се дължи основно на традиционните депесарски региони. На последните 4 вида избори ДПС взима от 317 000 нагоре, до 350 000. Различното този път е, че го нямаше този вот, при който партиите флиртуват посредством с храната, материалите облаги или финикийските знаци. Това допингиране се наблюдава при всички, но наистина в ДПС от всички 4 вида избори в последните години този диалог с избиратели сега бе сведен до минимум. ДПС не похарчи пари в тази посока, дори за изборен туризъм.

В предаването „Нещо повече“ Андай допълни: „ДПС трябва да гледа към другия отбор – на Слави, ДБ, ИМВ, защото там е бъдещото. Вариант, в който ГЕРБ да се прегърне с БСП и да получава гласовете на ДПС, би бил самоубийствен политически акт и за трите формации. Най-логичното е да има нови избори. Дори да има избори тази неделя, резултатите ще са коренно различни от тези на 4-ти април“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: