Айше и Анифе грабнаха 6 медала в щангите

Айше и Анифе грабнаха 6 медала в щангите

Айше Мехмедова и Анифе Бехчед от Момчилград донесоха общо шест златни медала на Държавното лично първенство по вдигане на тежести.

Айше Мехмедова и Анифе Бехчед от Момчилград донесоха общо шест златни медала на Държавното лично първенство по вдигане на тежести. Състезателките от момчилградския клуб „Наим Сюлейманоглу“ станаха безапелационни шампиони в своите категории на подиума в Хасково. В категория до 81 килограма при кадетките, въпреки крехката си възраст, 14-годишната Айше Мехмедова извоюва три медала. Тя изхвърли 70 килограма, а на изтласкване вдигна 88 кг. При кадетките до 17 години в най-тежката категория над 81 кг. Анифе Бехчед също пребори конкуренцията с лекота.
„Изключително доволни сме от представянето на Айше и Анифе. Техните успехи са плод на много труд и усилия. За съжаление тази година Европейското първенство по вдигане на тежести няма да се проведе поради пандемията от коронавирус. С постигнатите резултати Айше имаше реален шанс да стане европейски шампион при кадетките“, заяви треньорът на клуба Валентин Гемеджиев. Той допълни, че 11-годишният Батухан Нешад и година по-малкият Аяз Бехчед също са се представили достойно при момчетата. Батухан завърши на четвърто място, а Аяз е шести в своята категория.
Шампионатът в Хасково  посрещна близо 400 състезатели в различните възрастови групи.
Следващото предизвикателство пред клуба от Момчилград е втория кръг от Републиканското първенство по вдигане на тежести във Варна от 1 до 5 декември.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0