Айхан Осман ще води ДПС в Момчилград, COVID-19 отложи форума в Крумовград (снимки)

Айхан Осман ще води ДПС в Момчилград, COVID-19 отложи форума в Крумовград (снимки)

Айхан Осман беше избран за председател на Общинския съвет на ДПС в Момчилград. Бившият кмет на Соколино, който в началото на тази годин

Айхан Осман беше избран за председател на Общинския съвет на ДПС в Момчилград. Бившият кмет на Соколино, който в началото на тази година беше назначен за зам.-кмет на Община Момчилград, получи гласовете на 163 от делегатите на отчетно-изборната конференция, която се проведе днес. Номинираните за партийния пост бяха общо трима. Освен Айхан Осман, бяха издигнати кандидатурите на Акиф Акиф и на Юмер Юсеин. Още в началото на форума досегашният председател Акиф Акиф си направи самоотвод.
Днес трябваше да се проведе отчетно-изборната конференция на ДПС и в Крумовград, но зараи ковид-огнището там, форумът бе отложен.

„Ще работя активно с всеки един от вас в постоянен и взаимен диалог. За мен препоръките, мненията и вижданията на всеки един от вас са важни за развитието на общинската ни структура в Момчилград. Трябва да бъдем обединени и заедно, защото предизвикателствата пред нас са твърде близо, за да имаме противоречия“, заяви новоизбраният лидер Айхан Осман.

Той е на 42 години, семеен е, с две деца. От 2016 г. е заместник-председател на Общинския съвет на ДПС в Момчилград. Три поредни мандата е избиран за кмет на село Соколино от ДПС, а от началото на 2020 е заместник-кмет на община Момчилград с ресор „Общинска собственост и икономическа политика”.

Гости на конференцията бяха заместник-председателите на ЦС на ДПС д-р инж. Хасан Азис и Ахмед Ахмедов, народните представители Ерол Мехмед и Адлен Шефкед, председателите на областните съвети на ДПС и Младежко ДПС инж. Изет Шабан и Байрам Байрам, бившият депутат Ердинч Хайрула и бившият зам.-министър на образованието и науката Мукаддес Наблант.

На конференцията беше и кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, която представи отчет за първата година от мандата си. „Момчилград има нужда от заедност и от единство, от мощна и работеща партийна организация с всички свои структури. Затова е необходим постоянен диалог, но и взаимен компромис. Силата ни е нашето единство, което се превърна в мото на ДПС повече от 30 години насам“, заяви Илкнур Кязим.


„Разбирането на ДПС е да изслушва проблемите, но и различното мнение и да обединяваме хората в името на каузата за ДПС. Както почетният ни председател д-р Ахмед Доган преди време заяви, че силата на ДПС в област Кърджали са различията в седемте общини. Днес трябва да си припомним отново тези думи, защото те изграждат силата на ДПС“, каза Ерол Мехмед.

В изказването си пред форума Ахмед Ахмедов заяви, че за ДПС властта е била единствено инструмент за решаване проблемите на хората. „Ако идеологията на ДПС се основава върху правата и свободите на хората, днес ние трябва да популяризираме нашите ценности, да работим за по-добро здравеопазване и социална политика. Част от нашата дейност вече трябва да бъде стратегията за зеления пакт, която прави Европейския съюз“, подчерта Ахмед Ахмедов.

„ДПС от 30 години насам е на политическата сцена на България. Оттогава насам се появиха и със същата скорост изчезнаха много политически партии. За мнозина епицентърът на разпада се очакваше да бъде в Кърджали, но нашата област се превърна в епицентър на единството и обединението. Днес сме в криза на държавността, в управленска криза, криза има и във връзката управление – гражданско общество. ДПС е единствената партия, която зае национално отговорна позиция и говори от гледна точка на държавността“, каза пред форума д-р инж. Хасан Азис.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0