Айлин Секизкьок посети Черноочене и си тръгна с… „Женда“

Айлин Секизкьок посети Черноочене и си тръгна с… „Женда“

В навечерието на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам посланикът на Република Турция у нас Айлин Секизкьок посети Община Чернооче

В навечерието на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам посланикът на Република Турция у нас Айлин Секизкьок посети Община Черноочене.

По време на визитата си Негово Превъзходителство беше придружавана от новия генерален консул на Република Турция в град Пловдив Корхан Кюнгерю.

Те бяха посрещнати от кмета на Община Черноочене Айдън Осман, председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер и представители на ръководството на местната администрацията.

Бяха разменени подаръци между двете страни. Айдън Осман подари на дипломатите картини с пейзаж от чернооченското село Женда.

Възможностите за инвестиции, развитието на здравеопазването и сътрудничество в областта на образованието и културата. Това бяха само част от акцентите по време на срещата. Кметът Айдън Осман представи на гостите успешно реализираните от общината проекти. Те посетиха на място новия благоустроен т. нар. „Квартал 4“ в с. Черноочене. Разгледаха и санираната сграда и обновения двор на Средно училище „Христо Смирненски“ в централното село.

Кметът запозна дипломатите с актуалното състояние на сътрудничеството между Община Черноочене и побратимената турска община Селчуклу, област Кония.

Представителите на Република Турция изразиха готовност да помогнат за съживяване, разширяване и утвърждаване на взаимоотношенията между двете побратимени общини.

Айдън Осман изтъкна, че основен приоритет на общината е благоустрояването на населените места, развитие на земеделието и туризма, чрез които младите да останат да живеят в Черноочене.

В програмата на Айлин Секизкьок и генералния консул Корхан Кюнгерю бяха включени още посещение на централната джамията в Черноочене. Там бяха посрещнати от Районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди и дошлите на следобедна молитва. Гостите раздадоха пакети с хранителни стоки на нуждаещите се.

„Надяваме се, че и занапред ще продължим с контактите и ще имаме нови срещи“, каза посланик Айлин Секизкьок. Гостите поздравиха жителите на общината с настъпващия Рамазан Байрам.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0