Айдън Осман: Образованието е основен приоритет за Община Черноочене!

Айдън Осман: Образованието е основен приоритет за Община Черноочене!

Над 620 ученици, от които около 45 първолаци прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене. Гост на откриване

Над 620 ученици, от които около 45 първолаци прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене.
Гост на откриването в Средно училище „Христо Смирненски“ в общинския център беше кметът на община Черноочене Айдън Осман.
В школото, където учат над 500 деца, тази година тържеството започна с издигане на националния флаг само пред първолаците, докато другите възпитаници бяха по класните стаи.
Директорът на училището Иван Стойков пожела една успешна година на учениците и учителите. Най-развълнувани на този ден бяха първокласниците и техните родители.
Кметът  Айдън Осман поздрави всички ученици, учители и родители с първия учебен ден и подчерта, че образованието е основен приоритет за община Черноочене.
Той съобщи и радостната новина, че след реализиран проект в школото учители и ученици ще усетят постигнатите най-високи  европейски стандарти за енергоефективност и функционалност на средата за обучение.
Безвъзмездна финансова помощ е по спечелен проект на община Черноочене по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).
Предвид довършителните работи по заданието и за опазване здравето на децата и персонала със заповед на кмета на община Черноочене учебните занятия в СУ „Христо Смирненски“ са преустановени за четири дни.
От общинския бюджет ще бъде дофинансирана издръжката на слетите и маломерни паралелки на училищата в района.
Община Черноочене запазва придобивката – извозването на ученици и децата в детските градини до населените места. Запазва се и училищното столово хранене.
Исмет Исмаил, Черноочене

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: